reclamebureau ontwerpfabriek hilversum
     
Nieuws uit Hilversum  
home   vereniging   nieuws   koerier   contact
 
adverteren, banner
     
Heeft u nieuws? Stuur het naar info@hooh.nl

http://www.nieuws.nl/rss/hilversum 
Herinrichting Jan van der Heijdenstraat voortgezet
nog geen reacties

Vanaf maandag 5 maart wordt de herinrichting van de Jan van der Heijdenstraat voortgezet. Dat gebeurt vanaf de rotonde bij de Larenseweg tot aan de kruising met de Lorentzweg. Ook dit gedeelte wordt ingericht als 30-kilometergebied met plateaus op de kruisingen en fietssuggestiestroken. De kruising met de Eemnesserweg krijgt verkeerslichten. Met het oog op de bereikbaarheid van woningen, bedrijven en winkelcentrum Seinhorst gebeurt dat in drie fases.

Op 5 maart wordt gestart met de eerste fase: het gedeelte vanaf de rotonde Larenseweg tot aan de Zenderstraat. De verharding wordt verwijderd en het geheel wordt opnieuw geasfalteerd. Vanaf het Lucentterrein tot aan de entree van winkelcentrum Seinhorst komt een zebrapad. Op de kruising met de Radiostraat komt een plateau. 

De kruising Jan van der Heijdenstraat/Zenderstraat is in deze fase beschikbaar voor het in- en uitgaande verkeer van Seinhorst. De Radiostraat is in deze fase uitsluitend bereikbaar en te verlaten via de Kamerlingh Onnesweg. 

Zenderstraat - Eemnesserweg

Vanaf april gaat de tweede fase van start. Dan wordt het gedeelte vanaf de Zenderstraat tot en met de kruising met de Eemnesserweg aangepakt. Dat gebeurt getrapt, namelijk eerst tot aan de Eemnesserweg. Tegen het einde van deze fase wordt ook de kruising met de Eemnesserweg opnieuw ingericht met onder meer verkeerslichten. Met deze verkeersregelinstallatie wordt ook het oversteken van voetgangers geregeld. De geregelde oversteekplaats tegenover de firma Van Loenen en basisschool Het Kruispunt verdwijnt.

Eemnesserweg - Lorentzweg

In de derde fase wordt de verharding tussen de Eemnesserweg tot aan de kruising met de Lorentzweg verwijderd. De oude betonplaten worden gestampt en verpulverd. Dit puin wordt later gebruikt als onderlaag voor de nieuwe verharding. Maar eerst wordt in dit gedeelte van de Jan van der Heijdenstraat nieuwe riolering aangelegd. Fase drie, tevens de laatste fase duurt van mei tot ongeveer eind juli.

Laatste deel in 2013

Het laatste deel van de Jan van der Heijdenstraat, het gedeelte vanaf de kruising met de Lorentzweg tot aan de kruising met de Micnlekersstraat komt in 2013 aan de beurt.

Omleidingen

Omleidingen bij deze werkzaamheden zijn onvermijdelijk. De eerste fase geeft wat omleidingen betreft de minste overlast. Het doorgaande verkeer van de Ring Noord (Johannes Geradtsweg) wordt via het dr. J.M. den Uylplein, de Ring Oost (Kamerlingh Onnesweg) en de Lorentzweg omgeleid. Via deze omleiding is ook winkelcentrum Seinhorst e.o. te bereiken. Komende vanaf de kruising Minckelersstraat/Jan van der Heijdenstraat wordt het doorgaand verkeer omgeleid over de Minckelersstraat en de Ring Oost (Kamerlingh Onnesweg) naar de Ring Noord. Voor bestemmingsverkeer blijft de Jan van der Heijdenstraat in deze fase tot en met de kruising met de Zenderstraat bereikbaar.

De omleiding voor het doorgaand verkeer van de Ring Noord is in fase 2 uit beide richtingen hetzelfde als in fase 1. Winkelcentrum Seinhorst is vanaf de Ring Noord en de Larenseweg bereikbaar via een bypass over het voor het winkelcentrum gelegen parkeerterrein. De uitgaande route gaat over de Zenderstraat en Orionlaan naar de Ring Oost (Kamerlingh Onnesweg). Het bevoorradingsvrachtverkeer van Seinhorst zal in deze fase via de bypass het winkelcentrum ook verlaten.

In de derde en laatste fase zijn winkelcentrum Seinhorst en omgeving weer van twee zijden bereikbaar. 

Zie voor meer informatie de website: www.hilversumbeterbereikbaar.nl

 


29-02-2012Er zijn nog geen reacties.

REAGEER

Naam
Bent u een robot? (het antwoord is 'nee')